Contact Us

Use the form on the right to contact us.

 

Name *
Name
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Kumar's verhaal

Het VErhaal achter My name is Kumar

Achter onze naam zit het verhaal van één kind, Satish Kumar. Maar Satish is een van de vele kinderen die deel uitmaken van de My name is Kumar-familie.

My Name is Kumar logo.jpg

In 2012 brachten Renee en Tim (mede-oprichters) hun eerste bezoek aan de CARE Foundation. Ze waren van plan om zes maanden bij de liefdadigheidsinstelling te werken om voor de kinderen te zorgen voordat ze naar Londen verhuisden voor hun studie en loopbaan. Ze genoten van iedere seconde en werden verliefd op de kinderen en hun tijdelijke thuis in India. Afscheid nemen was een van de moeilijkste dingen die ze ooit hadden moeten doen, maar ze wisten dat ze een keer terug zouden gaan om op bezoek komen.

Toen ze de CARE Foundation in 2013 opnieuw bezochten, hoorden ze tot hun grote verbazing dat het kindertehuis dreigde te sluiten omdat er in de financiering werd gesnoeid. Er moest dringend iets gebeuren om te voorkomen dat alle kinderen werden teruggestuurd naar een leven van armoede en bedelarij.

Als antwoord hierop werd My Name is Kumar opgericht om de CARE Foundation te ondersteunen en de kinderen een tehuis en onderwijs te kunnen blijven bieden. 

Dit is Kumar

satishkumar

Op een dag, toen we net met onze organisatie waren begonnen, reden Renee en Tim naar allerlei scholen op zoek naar een plek voor twee nieuwe leerlingen, Satish en Saravanan. Nou zijn Satish en Saravanan normaal gesproken vrolijke ondeugende jongens, maar ze wisten allebei dat dit een speciale dag voor ze was en dat ze zich van hun allerbeste kant moesten laten zien. Ze waren op weg naar de directeuren van alle goede scholen in de regio om in het volgende jaar een plek op school te krijgen. Als ze hun kaarten goed uitspeelden en ze zich goed gedroegen, zouden ze elke ochtend samen met de andere kinderen met de bus naar school gaan. Ze waren heel nerveus.

Op iedere school moesten ze zich voorstellen aan de directeur. Normaal gesproken is dat makkelijk, maar voor de slissende Satish was het dat niet! Bij de eerste drie scholen die ze bezochten, kwam zijn naam er helemaal niet goed uit wanneer hij zich stelde. Dan klonk het als: "Mijn naam is Ssssatttisch". De frustratie werd steeds groter bij Satish, tot hij er uiteindelijk genoeg van had...

Op de laatste school die ze bezochten, werd Satish nog een laatste keer gevraagd om zich voor te stellen. Satish stond op, keek de directeur recht in de ogen en zei vurig: "Mijn naam is KUMAR!".

Iedereen begon te lachen, en de directeur keek beduusd maar geïmponeerd naar deze zelfverzekerde jongeman!

Wij vonden bij onszelf dat Satish' zelfvertrouwen en veerkracht precies was wat we wilden voor onze liefdadigheidsorganisatie. We willen dat alle kinderen voor wie we zorgen trots kunnen opstaan en hun naam uitroepen. Daarom wilden we ons My name is Kumar noemen.

Satish en Saravanan zijn slechts twee van de vele kinderen, maar ze wisten ons op een verbluffende manier te inspireren.

BEKIJK HIER ONZE FILM OVER MY NAME IS KUMAR: