Contact Us

Use the form on the right to contact us.

 

Name *
Name
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Kumar in 2015: Een terugblik

2015: EEN TERUGBLIK OP HET JAAR VAN KUMAR

IN 2015 HEBBEN DE PROJECTEN EEN VASTERE VORM GEKREGEN EN KONDEN NOG MEER KINDEREN LESSEN VOLGEN. WE GINGEN MEER PARTNERSCHAPPEN AAN EN REISDEN VAKER NAAR INDIA. ER ZIJN NIEUWE TEAMLEDEN BIJGEKOMEN EN DE INZAMELINGSACTIES WAREN SUCCESVOL. DE HOOGTEPUNTEN UIT 2015:  

2014 -.jpg

De kinderen

 • In 2015 deden vier nieuwe kinderen mee met ons programma. Voordat ze bij ons kwamen, moesten ze elke dag bedelen met hun familie. Nu zijn ze van de straat, gaan ze naar school, doen mee aan schoolactiviteiten en maken nieuwe vrienden uit verschillende gemeenschappen. Er doen nu 41 kinderen mee aan ons schoolproject.

 • Dit jaar was er voor het eerst 0% schooluitval. Dit betekent dat alle kinderen die het schooljaar zijn gestart, het ook hebben afgemaakt en regelmatig naar school zijn geweest. Alleen in geval van ziekte of dringende familieomstandigheden hebben ze af en toe een dag gemist.

 • We hebben een programma voor geboorteaktes opgezet, waarmee we alle kinderen in onze programma‘s een wettelijke geboorteakte willen verstrekken. Met een geboorteakte worden kinderen wettelijk erkend door de Indiase overheid. Zo kunnen ze naar de universiteit, stemmen, een paspoort krijgen en legaal werk vinden als ze volwassen zijn.

 • In de loop van het jaar hebben alle voormalige hogeschool- en universiteitsstudenten van My Name is Kumar werk gevonden. Ze verdienen zelf hun geld en kunnen hun gezinnen onderhouden. Deze studenten zijn allemaal vrouwen uit arme gemeenschappen met voorheen bijzonder weinig kansen om hoger onderwijs te genieten.

 • Iedereen is gek op het nieuwe skateboard!


NIEUWS OVER DE ORGANISATIE EN HET TEAM

 • We zijn gaan samenwerken met Halbe Innovations, een bedrijf uit Chennai met juridische en boekhoudkundige diensten dat ons adviseert bij de samenwerking met Indiase partners, zoals de CARE Foundation.

 • Ons team groeide van 2 naar 3 leden. In oktober sloot Alyce zich bij ons aan als verantwoordelijke voor de communicatie en de MNiK-gemeenschap. Ze zorgt voor de website, sociale media en nieuwsbrieven. Volgend jaar april komt ze projecten bekijken zodat ze persoonlijk kennis kan maken met de CARE Foundation en alle kinderen!

 • We zijn gaan samenwerken met CSU, een speciale Deense school. In januari kwam een aantal studenten van CSU onze projecten bezoeken. Het was bijzonder leuk elkaar te ontmoeten en we hopen dan ook dat we volgend jaar een uitwisseling kunnen organiseren, zodat de CARE Foundation ook de school in Denemarken kan bezoeken! CSU heeft veel tijd besteed aan fondsenwerving voor My Name is Kumar. Daarmee heeft de school meer dan € 10.000 opgehaald om onze projecten te steunen. 

 • Wij gingen ook een samenwerking aan met UWC, een school in Poona, Maharashtra. 12 studenten van de UWC bezochten My Name is Kumar en de CARE Foundation om te zien wat voor werk we hier doen. Renee bracht op haar beurt weer een bezoek aan Poona. Ze gaf daar een presentatie over het belang van onderwijs als hulpmiddel tegen armoede. Ze vertelde ook hoe MNiK dit principe toepast bij de Londor-gemeenschap. 


11149305_826460710741787_8949047339105046139_n(1).jpg

ANDERE UPDATES

 • In november en december werd Chennai getroffen door verschrikkelijke overstromingen (wereldwijd in het nieuws) die de huizen van de kinderen van My Name is Kumar verwoestten. Als gevolg daarvan moesten we 200 mensen uit de gemeenschap onderbrengen in een tijdelijke opvang. Lees hier onze blog over de overstromingen.

 • MAAR ... eind 2015 zijn we begonnen met een omvangrijk samenwerkingsproject dat van grote invloed zal zijn voor de gezinnen van de Londor-gemeenschap. We gaan duurzame huizen en gemeenschapscentra bouwen en zorgen voor verlichting op zonne-energie voor de hele gemeenschap! Klik hier voor meer informatie.

 • Bovendien hebben we dit jaar een film gemaakt over het werk van My Name is Kumar. Nu kom je in 3,5 minuut meer te weten over ons, de kinderen en de plek waar ze wonen.