Contact Us

Use the form on the right to contact us.

 

Name *
Name
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Kumar in 2016: Een terugblik

Kumar in 2016: een terugblik

2016 was een goed jaar voor My Name is Kumar. Het aantal kinderen dat wij met onderwijs steunen is verdubbeld, we zijn officieel van start gegaan met onze gemeenschapsontwikkelingsprojecten en we hebben samen onze eerste reis buiten Tamil Nadu gemaakt. Het was ook het jaar waarin meer mensen zoals u betrokken werden bij ons werk. Velen van u werden kindsponsor en u steunde ons massaal in de crowdfunding campagne rond kerst, Global Giving

Hieronder volgt een lijst van de prestaties van 2016 waar we trots op kunnen terugkijken. 

static1.squarespace-3.jpg

Nog eens 37 kinderen in de schoolbanken 

Dankzij de samenwerking met de Britse liefdadigheidsorganisatie Salt of the Earth hebben we nog eens 37 kinderen van de Londor-gemeenschap met onderwijs kunnen steunen. Deze kinderen wonen thuis bij hun ouders. We bieden de vaders en moeders extra hulp om hun kinderen gereed te maken voor school en ze na school te helpen met huiswerk. 

 

41 Geboorteakten 

De meeste kinderen die in de Londor-gemeenschap zijn geboren, hebben geen geboorteakte. Dit betekent eigenlijk dat ze wettelijk niet bestaan. Hierdoor kunnen ze nooit legaal werk vinden, een paspoort krijgen of naar de universiteit of hogeschool gaan als ze ouder zijn. We hebben beloofd om alle kinderen van de Londor-gemeenschap een geboorteakte te bezorgen. In 2016 hebben we dit al voor 41 kinderen kunnen realiseren en we hopen dit proces medio 2018 voor alle kinderen afgerond te hebben.

 
static1.squarespace.jpg

66 Nieuwe kindsponsors

Om dit in perspectief te plaatsen: 66 nieuwe sponsors betekent dat er meer dan £ 10.000 per jaar gaat naar het onderwijs en de opvoeding van kinderen die anders zouden moeten bedelen in de straten van Tamil Nadu. We spreken onze dank uit aan iedereen die kindsponsor is geworden. We zijn op zoek naar mensen zoals u die een consistente en duurzame ondersteuning kunnen bieden aan onze organisatie. Bent u geïnteresseerd? Klik dan hieronder. 

 

6 dagen in Munnar

theeheuvels van Munnar, Kerala. Dit was voor alle kinderen (en zelfs voor sommige collega's) de eerste keer buiten Tamil Nadu. We zullen nooit vergeten hoe blij ze waren toen ze de mooie, glooiende heuvels voor de eerste keer zagen.

 

18 kinderen gevraagd voor clubs

Van yoga en zwemmen tot dansen en toneel... de kinderen hebben allerlei soorten hobby's. Dit schooljaar zijn 18 oudere kinderen speciaal gevraagd om mee te doen met de naschoolse activiteiten op hun school: onder andere basketbal, Indiase en Westerse dans, hardlopen, volleybal en de National Cadet Force. Klik op de link hieronder voor een eenmalige donatie voor meer buitenschoolse activiteiten. 

 

$12,500 opgehaald voor een nieuw tehuis

Helemaal aan het einde van het jaar organiseerden we een crowdfunding campagne om onze inzamelactie een kickstart te geven, zodat we een nieuw tehuis kunnen bouwen voor de kinderen van My Name is Kumar en de drie gehuurde panden waarin we nu werken aanzienlijk kunnen verbeteren. Wij hebben $ 11.000 ontvangen van 145 donateurs onder u, en nog eens $ 1800 aanvullende financiering! We willen iedereen hiervoor enorm bedanken. Hieronder kunt u nog steeds doneren.

 
static1.squarespace-4.jpg

16 nieuwe duurzame woningen

Na de verwoestende overstromingen in de winter van 2015 staken we de handen uit de mouwen om de woningen die de Londor-gemeenschap had verloren opnieuw te bouwen. We werkten samen met Infosys en de Mexicaanse organisatie Programa VACA om 16 nieuwe duurzame woningen te bouwen. De gemeenschap hielp zelf mee met het plannen, ontwerpen en bouwen van niet alleen deze woningen, maar ook nog een buurthuis!

 

1 nieuwe Prothese

In mei reisde onze trouwe vrijwilliger Karunya naar Nederland om een behandeling te ondergaan voor een ongeluk dat ze meer dan 10 geleden heeft gehad. Op haar 13e verloor Karunya haar been bij een ongeluk met een motorfiets. Bij dit ongeluk kwam haar vader om het leven. Sindsdien heeft ze een onhandig en slecht passend houten been. Dankzij uw donaties en de vrijgevigheid van het Nederlandse bedrijf Stel Orthopedie heeft Karunya een gloednieuwe, op maat gemaakte prothese.  

 

1,400km Voor Kumar

In april 2016 fietsten de neven Henry en Dan meer dan 1.400 km, van Brussel naar Pamplona (Spanje), om geld in te zamelen voor My Name is Kumar. Dit deden ze ter nagedachtenis aan hun opa, die op de vlucht voor de Nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog dezelfde route reed. Samen haalden ze meer dan £ 4.000 op voor MNiK. We zijn altijd benieuwd naar nieuwe ideeën om geld in te zamelen. Dus neem contact met ons op!

 

4 gedoneerde skateboards

Tijdens de zomervakantie kregen de kinderen hoog bezoek van een skateboardcoach die ook nog eens skateboards en sportschoenen had meegenomen. Sommige skateboardtechnieken waren behoorlijk gewaagd, maar de kinderen hebben ontzettend veel plezier gehad!

 
school.jpg

0% school uitval 

Voor het vierde jaar op rij kunnen we met trots zeggen dat er ook dit jaar 0% schooluitval was. Dit betekent dat alle kinderen die met onze steun het jaar op school zijn begonnen ook op school zijn gebleven. Er kunnen vele redenen zijn waarom een kind van school gaat, bijvoorbeeld om te trouwen of verhuizen. We werken samen met de gezinnen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Klik op de link hieronder om kindsponsor te worden en een steentje bij te dragen aan de scholing van een kind. 

 
sivaranjani.jpg

€8,000 opgehaald voor Sivaranjani

Sivaranjani is geboren met scoliose, een aandoening aan de ruggengraat die haar groei en inwendige organen aantast. Ze heeft een operatie nodig om de kromming van haar wervelkolom te laten corrigeren. We hebben in India een geweldige arts gevonden die bereid is deze operatie gratis uit te voeren. Een aantal van u helpt ons om de overige dure kosten te dekken die hierbij komen kijken. Sivaranjani wordt in januari geopereerd. We houden u op de hoogte!  

 

18 veilige lampen op zonne-energie

We hebben ook samengewerkt met de Indiase organisatie Orora Global om 18 lampen op zonne-energie te installeren voor de Londor-gemeenschap. Deze lampen vervangen de onveilige petroleumlampen en open vuren en maken de woningen veiliger voor gezinnen. De bewoners kunnen nu in de gaten houden of er slangen of andere gevaarlijke dieren hun huis binnenkomen.

 

4 meisjes zeiden ''nee'' tegen een huwelijk

Dit jaar heeft My Name is Kumar samengewerkt met vier gezinnen uit de Londor-gemeenschap om gedwongen huwelijk van hun jonge dochters omwille van een bruidsschat te voorkomen. Hierdoor kunnen ze op school blijven en doorgaan met leren. De meisjes zelf hebben een belangrijke rol gespeeld bij de gesprekken door hun ouders te vragen hen niet te dwingen tot iets wat ze niet willen. Bhavani was een van die meisjes. Zij schreef afgelopen maart een blog over deze kwestie.

 
dresses.jpg

46 Kerstcadeautjes

Vlak voor Kerstmis hebben we een gulle gift ontvangen van een Indiase donateur. Dit betekende een enorme stap vooruit in het proces om onze partnerorganisatie CARE Foundation tegen 2023 onafhankelijk te maken. Het geld werd besteed aan nieuwe kleding, als kerstcadeau voor alle kinderen waar we voor zorgen. De kinderen droegen hun nieuwe outfits tijdens hun kerstfeest.

 

een theory of change 

In 2016 hebben we onze 'Theory of Change' uitgebracht. Dit is een speciaal document waarmee non-profitorganisaties hun kortetermijn-, langetermijn- en eindresultaten in kaart brengen. We gebruiken onze Theory of Change als strategische leidraad en om helderheid te bieden over hoe we onze donaties gebruiken en waar we onze middelen aan besteden.

 
babies.jpg

7 baby's geboren in Londor

In 2016 zijn er zeven baby’s geboren in de Londor-gemeenschap, en het gaat heel goed met alle baby's en hun moeders. My Name is Kumar en de maatschappelijk werkers van de CARE Foundation zorgen ervoor dat de pasgeboren baby's de juiste vaccinaties en een geboorteakte krijgen, om moeilijkheden in de toekomst te voorkomen. Lees hier waarom een geboorteakte zo belangrijk is. 

 
maha.jpg

4 nieuwe partnerschappen en voortdurende steun

In 2016 hebben we mogen samenwerken met heel veel mensen en organisaties met dezelfde ambitie. Zij willen net zoals wij een einde maken aan de armoede binnen de Londor-gemeenschap door alternatieve inkomstenbronnen te verschaffen en de kinderen onderwijs van topkwaliteit te bieden. Wij willen Rabobank Share4More, Global Giving UK en Deloitte in het bijzonder bedanken voor hun steun dit jaar. 

 

We hebben dit jaar ook een aantal blogs geschreven om u een inkijkje te geven in het leven in de Londor-gemeenschap en het werk dat wij doen. U kunt hier de drie favorieten teruglezen.

static1.squarespace.jpg

Voor de opvoeding van een kind is een heel dorp nodig

Het verhaal van Selvi. Haar huwelijk op 14-jarige leeftijd en daaropvolgende zwangerschap leerden ons een belangrijke les die onze werkwijze aanzienlijk veranderd heeft. 

 
static1.squarespace-2.jpg

Zussen doen het zelf

Een verhaal van drie zussen (Anjali, Kavitha en Aruna) en hun moeder Gengamma. Na een jarenlang gevecht tegen alcoholverslaving werkt zij nu bij ons. 

 

 
static1.squarespace-1.jpg

Het verhaal van Nandhini: Opgroeien met een handicap in India

Nandhini werd doof geboren en liep later verwondingen op. De slechte behandeling hiervan heeft haar leven ingrijpend beïnvloed.