Contact Us

Use the form on the right to contact us.

 

Name *
Name
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

12227610_538511346301652_6592023448008123100_n.jpg

home

Noodhulp voor cycloon getroffen familie's

Terwijl de focus van stichting My name is Kumar op het verzorgen van de 37 kinderen in het hostel, geloven wij dat het onze taak is om ervoor te zorgen dat de families van de kinderen veilig zijn. Toen wij het verschrikkelijke nieuws hoorde over de cycloon en de zware regenval die de bedel community zwaar heeft getroffen, is het aan ons de taak om de ouders in veiligheid te brengen.  

In plaats van 37 kinderen voeden wij op het moment 225 mensen. Jullie begrijpen dat het opvangen en voeden van deze een zware wissel trekt op de middelen van My Name is Kumar. Zeker nu we weten dat er de komende dagen een nieuwe cycloon over het gebied zal razen en daarvoor ook weer extra noodhulp nodig zal zijn. 

Donate

Ontmoet Kumar

In het jaar 2012 hebben wij vrijwilligerswerk gedaan voor de Care Foundation in Ozhalur in het Zuiden van India. Wij hebben daar zo’n fantastische tijd gehad en ook zo’n sterke band opgebouwd met de  kinderen en studenten dat het moeilijk was om afscheid te nemen. We moesten echter terug om in Nederland weer de studie en het werk op te pakken.

Hij zei ‘My name is Kumar’. Dat is wanneer het allemaal begon.

We rijden langs de hobbelige wegen van Zuid-India met twee gelukkige jongens op de achterbank. Satish en Saravanan zijn altijd vrolijk, maar ze weten allebei dat het vandaag een speciale dag is. De jongens zijn net vier geworden, waardoor ze oud genoeg zijn om naar school te gaan. De laatste maanden hebben ze er alleen maar over gedroomd samen met alle andere kinderen in de schoolbus naar de grote school te gaan. Vandaag nemen we de jongens mee naar verschillende scholen, dit maakt ze allebei enthousiast.

Elke school die we bezoeken, moeten de jongens het schoolhoofd ontmoeten. Het schoolhoofd zal beslissen of de jongens welkom zijn op school. Dit alles hangt af van goed gedrag en of het schoolhoofd een goede dag heeft. Satish lispelt een beetje en dat wordt erger als hij nerveus is. Bij de eerste 3 scholen die we bezoeken, vraagt het schoolhoofd: ‘Wat is je naam?’. En elke keer Satish antwoord: ‘Mijn naam is Sssattischhh’. We plagen hem een beetje in de auto met zijn lisp, maar uiteindelijk is Satish het beu. 

Wanneer we de laatste school bezoeken vraagt het schoolhoofd naar zijn naam, Satish gaat rechtop staan en zegt fel: ‘My name is Kumar’, we beginnen allemaal te lachen en het schoolhoofd is verward. Maar na al het plagen hebben we dit verdiend.

Het spreekt voor zich waarom deze kinderen goed onderwijs verdienen, of in ieder geval een eerlijke kans om te bereiken wat voor de meesten in het Westen als normaal wordt beschouwd.

Satish en Saravanan zijn slechts twee kinderen van een groot aantal, maar ze zijn erin geslaagd om ons te inspireren op een manier die we nooit hadden kunnen bedenken.