Contact Us

Use the form on the right to contact us.

 

Name *
Name
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blog

 

 

Geef Sivaranjani de kans op een gezonde toekomst

Renee Schreurs

Sivaranjani is 13 jaar oud. Zij woont sinds 2011 in het hostel van My name is Kumar en kan daardoor samen met haar vriendinnen naar school gaan. Haar ouders leven nog in de bedel community van de Londor gemeenschap waar Sivaranjani geboren is. Zij zijn beiden verslaafd aan alcohol. Zij doen alle twee erg hun best om nieuwe vaardigheden te leren om zo een baan te kunnen krijgen. Dan kunnen ze door te werken geld verdienen om van te leven en hoeven ze niet meer te bedelen.

Sivaranjani gaat iedere dag naar de St. Joseph school. Zij houdt van volleybal en zingt en danst heel graag. Haar lievelings vak is natuurkunde en zij wil heel graag onderwijzeres worden. En wij denken dat ze dat heel goed zou kunnen.

Sinds haar geboorte heeft Sivaranjani scoliosis, een verkromming van de wervelkolom waarschijnlijk als gevolg van een probleem in de baarmoeder tijdens de zwangerschap. Door deze aandoening heeft ze erg veel pijn, kan ze bijna niet meer dansen en kan ze alleen nog maar zittend op een bankje mee volleyballen. De laatste jaren is haar wervelkolom steeds meer naar links gaan groeien en de dokters worden steeds ongeruster dat haar maag hierdoor in de knel komt. Een geluk bij een ongeluk is dat haar wervelkolom niet naar rechts groeit waardoor haar hart en aorta gevaar zouden lopen.

Een tijdje geleden zijn we met Sivaranjani en haar ouders naar dokter Ravi geweest, een specialist in het Apollo ziekenhuis in Chennai. Hij gaf aan dat zij zo snel mogelijk geopereerd moet worden om haar wervelkolom te corrigeren. Als dat niet gebeurt zal haar wervelkolom tijdens het groeien steeds verder gaan verdraaien en zal zij binnenkort niet meer naar school kunnen. En in de toekomst zal ze niet kunnen werken en zelfs geen kinderen kunnen krijgen.

Sivaranjani heeft op dit moment erg veel pijn. Ze houdt zich heel goed en ze wil geen pijnstillers slikken maar dat zal niet veel langer uitgesteld worden. Ze weet ook dat haar situatie alleen verbeterd kan worden door een zware operatie.

Dokter Ravi is een van de beste specialisten van India op het gebied van scoliosis bij kinderen. Hij kan Sivaranjani opereren met behulp van de nieuwste technologieën waardoor het risico op complicaties zo klein mogelijk is. En na gedegen onderzoek in het ziekenhuis en een aantal gesprekken tussen de ouders en de arts is er groen licht gegeven voor de operatie.

Dokter Ravi is zo begaan me het lot van Sivaranjani dat hij zelf voor de operatie niets in rekening brengt en hij heeft een aantal collega’s bereid gevonden hem gratis te assisteren. Dat betekent echter niet dat de operatie niets kost. De kosten voor de operatie zullen daardoor 9000 Euro bedragen in plaats van 11.000 Euro.

Om de operatie voor Sivaranjani mogelijk te maken moeten we die 9000 Euro bij elkaar krijgen. Voor dit bedrag zal zij op kunnen groeien zonder pijn en alles kunnen doen waar een 13­jarig meisje zo van houdt.